Amazon – “Uriasul albastru”

Amazon – “Uriasul albastru”

Amazon – “Uriasul albastru”
Sus, in Anzii peruvieni, un firicel de apa topita este punctul de pornire al calatoriei de 6 400 km al Amazonului peste promontoriul ca un bulb al Americii de Sud. De-a lungul unui traseu acoperit de cea mai mare padure tropicala din lume, fluviului i se alatura peste 1 000 de afluenti, care alimenteaza un vast bazin de uscat, de marimea Australiei. Unii dintre acestiuriasi, mai ales Rio Negro, Madeira si Tapajo, sunt ei insisi uriasi si umfla fluviul principal atat de mult, incat pentru a trece turistii peste el, barcile pot face si o ora intreaga.
In apele Amazonului inoata peste 2 000 de specii de pesti, de zece ori mai multi decat in toate raurile Europei la un loc si de trei ori cat in puternicul rau african Zair.
Imensa diversitate de specii de plante si animale din jungla amazoniana face din ea cea mai importanta resursa naturala din lume. Pe doar 0.4 hectare de padure tropicala sunt circa 60 de specii de copacii, de 15 ori mai multe decat in padurile din zonele temperate. Densitatea plantelor este atat de mare, incat se estimeaza ca 900 de tone de vegetatie cresc pe doar 1 hectar de pamant.

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te acum gratuit la newsletter!

TWITTER FEED:

#MondoTravelRomania ITB Berlin #Internationalexhibition https://t.co/pcVTTYVClj

Follow us