Cascada Iguaçu – “apa cea mare”

Cascada Iguaçu – “apa cea mare”
Iguaçu inseamna „ apa cea mare” in guarani, limba pieilor rosii care au locuit initial in acest paradis acvatic cu vegetatie tropicala luxurianta.
Coltul in care Brazilia se invecineaza cu Argentina este peisajul unde evolueaza o serie de cascade spectaculoase care, impreuna, au de patru ori latimea cascadei Niagara si o inaltime mai mare cu 30 m. Pe o latime de aproape 4 km, cascada Iguaçu se rostogoleste peste marginea platoului Parana si plonjeaza intr-un defileu, corect denumit La Garganta del Diablo, Beregata Diavolului, pana la 80 m adancime. Un torent alb inspumat de ceata si stropi de apa se ridica din falcile stancoase ale defileului, curcubeele se arcuiesc peste el si se intretaie, iar bubuitul permanent al apei furioase se aude de la 24 km.
Doar doua fluvii sud-americane, Amazonul si Orinocco, sunt mai puternice decat raul Iguaçu, care alimenteaza cascada si are o latime de 450 si 900 m pe cea mai mare parte a cursului sau.
O data la 40 de ani, un sezon excesiv de uscat seaca total raul. Ultima oara cand s-a intamplat asta, in 1978, cascada a fost timp de o luna doar un sir de stanci, pana cand a aparut un fir de apa, un semn ca se trezea la viata.

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te acum gratuit la newsletter!

TWITTER FEED:

#MondoTravelRomania ITB Berlin #Internationalexhibition https://t.co/pcVTTYVClj

Follow us